pátek 25. července 2014

:: Žralok z Hradce na dnešní etapě exceloval...

Sledujete, jak kluci ve Francii mlátěj do pedálů? Já jo. A protože už jsem měl pocit, že se mně splašej kladiva, když taky nevlezu na bajka, tak jsem vytvořil příležitost, oblíkl si žlutej dres, nakreslil na řidítka žraloka a vysvětlil miláčkovi, že teď spolu musíme srůst.

Úkol zněl jasně, nejdřív do Josefova po cyklostezce. Tuhle cestu jsem si docela oblíbil, takže pohoda. Snesl bych teda větší teplo... ale jinak jsou podmínky docela dobrý.


Další plán je Nový Město nad Metují. Vyhlídl jsem si takový menší silničky podél Metuje (jinak cyklostezka 4034). Nejdřív dva úseky po pavé (Josefovem a do Starýho Plesu) a potom jedna pasáž, kde hlásili výspravu kamennou drtí (no; výsprava... nečekal jsem zázraky, ale imperialisti by se zaradovali). Když jsem se vydrncal, tak následovaly Šestajovice, Roztoky, Slavětín a Černčice - čím dál sympatičtější poježdění, hlavně mezi Slavětínem a Černčicema - úzká a horizontálně i vertikálně zvlněná asfaltka, v okolí panorámata... A když se mně to začlo líbit až moc, tak pod koly zmizel asfalt a objevila se luční a polní cestička, a plaším před sebou dva čápi. Ale už je tady Nový Město. Cyklostezka (stále jsme na 4034) to táhne místy, který jsem neznal; každopádně dobrodružným povahám můžu doporučit.    

Pokračuju už zase známou trasou - sjezd do Pekla (svačina) a jako poslední lahůdka po nový asfaltce do Náchoda. Je tu 50 km; krátká pauza a teď zpátky ;-)

V Pekle už delší pauza a oběd. Potom to trochu rozjíždím, vydupu kopec do Novýho Města, dolů tentokrát městem a postupem přes Nahořany se vyhejbám louce a poli. Je to sice delší, ale zato do kopce a po hlavní silnici (když se teď dívám do mapy, tak příště budu ještě chytřejší). No a pak už to sviští, a jsou tu opět kostky u Josefova a už jenom posledních osmnáct podél Labe. V cíli jsem pak vítězným spurtem udělal radost svýmu sponzorovi, odtrhl se od sedadla, namazal, zasypal,...

Číslo zas tak závratný není, každopádně, co je přes sto, to se počítá. A třeba to letos ještě nějak rozšířím...  

3 komentáře:

  1. fanoušci si žádají trasu naklikanou na mapy.cz :)

    OdpovědětVymazat
  2. HK-Josefov a Nový Město-Peklo-Náchod je snad jasný ne...
    A Josefov-Nový Město je kompletně na tom obrázku - trasa 4034.

    OdpovědětVymazat
  3. no doufám, že Rubena zachytila potenciál špičkového bajkera a nedovolila mu jet na ničem jiném než na místním výrobku Scylla :-)
    -ury-

    OdpovědětVymazat