neděle 19. října 2014

:: Kterej závod byl letos nejlepší?

To nám prozradí právě ukončený hodnocení:

Nejlepší terén:
1.MČR middle (Adršpach), 2.MČR sprint (Znojmo), 3.MČR klasika (Ralsko)

Nejlepší tratě:
1.ČP sprint (Hostinné), 2.MČR sprint.štafety (Smiřice), 3.MČR klasika (Ralsko)

Nejlepší mapa:
1.MČR klasika (Ralsko)

Nejlepší centrum:
1.MČR klasika (Ralsko), 2.+3.ČP (Odranec)

Nejlepší organizace:
1.ČPŠ (Vápenky), 2.MČR sprint. štafety (Smiřice), 3.ČP sprint (Hostinné)

NEJLEPŠÍ ZÁVOD:
1.MČR klasika (Ralsko), pořadatel: OK Jiskra Nový Bor
2.ČP sprint (Hostinné), pořadatel: Loko Trutnov 
3.MČR sprint.štafety (Smiřice), pořadatel: Slavia Hradec Králové

Snad krátkej komentář. Dobře, že se v popředí objevují mistráky. S nejlepším závodem a terénem naprosto souhlasím. Známky za mapu, když je dobrá, jsou většinou za 2, takže na tom není nic zajímavýho. Shromaždiště vyhráli teplý sprchy na klasice. Jinak to je ale trochu zvláštní, protože zrovna u klasiky je centrum to míň podstatný a tady mně jako úplnej zázrak nepřišlo; naopak teslácká aréna na Vysočině se mně líbila moc. Organizace: Ve Vápenkách jsem nebyl, mohla být opravdu nejlepší, ale Máňa říkala, že  kvůli nejnižšímu počtu hodnotitelů (3) to není směroplatný... (a to ještě koukám, že nakonec známku udělili jenom dva lidi...)

A nejlepší Bořek stavitel? Sprint v Hostinným se mně líbil, dal jsem mu myslím 1, ale jestli bych ho dal jako nejlepší - asi ne. Snad se Eda neurazí (a tady se ukáže, že nejsem zaujatej), ale sprintový štafety (ikdyž jsem je logicky neběžel) bych spíš než "druhý nejlepší" označil jako "naprosto zvládnutý" (ale hodnotitelům to přišlo jinak a je vidět, že i z průměrnýho terénu se dá vykouzlit špičková trať). Zato klasiku, která je třetí, bych na to první místo asi dal. Možná je známka ovlivněná tím, že to je vlastně za dva závody, což mně nepřijde úplně fér (stejnej případ je MČR middle). No a taky jsem to finále klasiky neběžel; každopádně od stolu a džípíesky se mně moc líbilo. No a ze závodů mimo top 3 (aspoň podle těch pár nás vyvolených) se mně líbil: MČR sprint ve Znojmě (taky jsem viděl jenom mapu H21), pardubický štafety u Litomyšle (sobota) finále MČR middle v Adršpachu.  

A jak jste to viděli Vy?

Mimochodem, finálního hodnocení si taky všímá Béďa a mimojiné píše: "Škoda že v bodování některých hodnotitelů se objevily opět jejich dlouhodobé subjektivní výhrady k pořádajícímu subjektu".
Já nikoho neznám, s nikým se nebavím; můžete mě někdo zasvětit, o čem je řeč? Kdo koho vždy za každých okolností natře?


2 komentáře:

  1. Béďovo rejpnutí jsem taky nepochopil...

    OdpovědětVymazat
  2. No a to jsem se zvlášť podíval na komentáře a známky k závodům LPU, ZBM a ASU, kterých by se případně taková poznámka mohla týkat. Ale nic záměrně neobjektivního jsem teda nezahlídl. Možná jsem se špatně díval, nebo neumím číst mezi řádky....?

    OdpovědětVymazat